Cum să nu fii Grinch când nu ai bani pentru cadourile de Crăciun

Cum să nu fii Grinch când nu ai bani pentru cadourile de Crăciun

Cadourile de Crăciun sunt în fiecare an un factor de make it or break it de sărbători. Din acest motiv, ele sunt și motivul cel mai mare de stres și anxietate.

Așa cum lumea întreagă a căzut de acord că anul 2016 a fost o catastrofă, 2017 pare să fi compensat. Și dacă te-ai distrat și tu tot anul, o să îl joc pe Nostradamus și o să ghicesc că numărul din contul tău bancar nu mai depăseste 3 cifre. Și asta dacă ai noroc.

Dacă te afli sub presiunea bugetului, ia în calcul și bifează următoarele strategii:

✔ Asigură-te că știi sau poți afla o caracteristică definitorie a persoanei căreia vrei să îi dăruiești ceva. Mizează pe ceva sigur pentru șanse cât mai mari de lacrimi de fericire. Îi plac pinguinii? Nu cumpără un animăluț de pluș, înrămează-i un certificat de adopție pentru un pinguin de la WWF. Un truc simplu să îți dai seama dacă esti drumul cel bun cu cadourile de Crăciun este să vezi cât de încântat e omul respectiv când vorbește în general despre o pasiune, un hobby sau o locație. Dacă acum îi străluceau ochii, este evident că vor fi lacrimi când va primi ceva din domeniul respectiv.

✔ O strategie comună, dar și o corvoadă enormă, este să dăruiești ceva util, dar să cauți și ceva amuzant sau simbolic. Cu un buget limitat nu îți vei permite să cumperi mai multe lucruri pentru același cadou. În spiritul ideii de mai sus, încearcă să găsești un obiect util, dar care vă amintește de ceva; un lucru pe care să nu îl poată folosi fără să se gândească de la cine e. Epidemia cadourilor de acest fel este personalizarea. Fiind frig afară, sari peste tricou și alege un hanorac sau un pulover cu o inscripție pe care nu pot să ți-o recomand tot eu. Dacă totuși nu ai nicio idee, o scrisoare sau o felicitare cu un mesaj foarte personal pot salvă orice cadou.

✔ Fă shopping inteligent. Caută același produs pe mai multe site-uri și compară prețuri. Nu uita nici de costul de livrare. Pe această notă, nu uita că Black Friday se organizează în timp oportun, în noiembrie.

✔ O tradiție care poate deveni rapid enervantă și stresantă este Secret Santa. Din fericire, majoritatea grupurilor stabilesc o limită a cheltuielilor pentru cadourile de Crăciun. Cu toate acestea, poți fi pus în situația în care să fii nevoit să cumperi un cadou unui om aproape străin ție sau chiar cuiva pe care îl displaci. Cu toate că nu vrei să cheltuiești mult pentru o asemenea persoană, nu uita că sărbătorim totuși Crăciunul și că fiecare merită să zâmbească după ce rupe ca un sălbatic folia de împachetat. Fă un basket gift cu decorațiuni de Crăciun, gustări și orice obiect de vestimentație care te face să te gândești la căldură: papuci de casă, eșarfe, mănuși etc. 

✔ Dacă încă nu ai găsit nimic în magazine care să se încadreze în buget, o opțiune riscantă ar fi DIY. Trăim în era tutorialelor do it yourself. Cu toate astea, spun că sunt riscante din două motive. În primul rând, pentru că e posibil să nu ai un rezultat foarte bun, dar mai ales pentru că sunt șanse să dai mai mulți bani decât ai fi făcut-o dacă mergeai direct la magazin. Cu toate astea, un cadou DIY are factorul înduioșător al efortului. Îți las aici un tutorial al "reginei DIY" a Youtube-ului.

 

Din fericire pentru tine, cadourile de Crăciun sunt o ocazie perfectă să îți arăți afecțiunea și atenția față de o persoană. Sentimentele se ascund foarte rar în prețuri mari, deci o să te las să mă citezi ca scuză pentru propria ta conștiință. Poate că un buget mic în decembrie e cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat. Este ocazia perfectă să te gândești mai mult la oamenii din jur și la ce i-ar face fericiți, în loc să calculezi cât de scump ar trebui să fie cadoul că să nu mai conteze dacă e sau nu ceva ce și-ar dori în mod special.

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!