Românii se pregătesc de Paște și serbează cu mult fast această sărbătoare

Românii se pregătesc de Paște și serbează cu mult fast această sărbătoare

Sfânta Sărbătoare de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină din timpul anului, motiv pentru care românii îi acordă o atenție deosebită și se pregătesc cu multă grijă pentru aceasta. Studii antropologice actuale arată că pe lângă componenta religioasă, care este și cea mai însemnată, această sărbătoare este, în același timp, și cea mai importantă sărbătoare celebrată atât în familie, cât și în comunitate. Grație importanței sale, pregătirile pentru Sărbătoarea Paștilor sunt esențiale, încep cu mult timp înainte și acoperă toate aspectele vieții cotidiene.

Aproape nicio casă din România nu este trecută cu vederea atunci când vine vorba despre curățenia de Paște. În comunitatea tradițională acestui aspect i se acorda chiar și mai multă importanță, acest proces extinzându-se în toată gospodăria. Sărbătoarea Învierii este percepută la români, încă din cele mai vechi în timpuri, ca una care se suprapune cu învierea naturii, omul străduindu-se, astfel, să o întâmpine cât mai frumos. Am preluat și noi, astăzi, prin tradiție, o mare parte din aceste credințe, așa că magazinul nostru de cadouri online este pregătit pentru a vă veni în ajutor cu o serie extraordinară de produse pentru casă. Acestea vă vor fi de mare ajutor atunci când doriți să aduceți un aer de noutate locuinței în această primăvară înainte de sărbători sau pentru a le face cadou celor dragi. Pentru că această sărbătoare, este așa cum vă spuneam și o sărbătoare a comuniunii și a întâlnirilor de familie. Acest obicei este comun în toate zonele țării, unde masa nu se strânge aproape niciodată în zilele de sărbătoare, iar în fiecare familie are loc o adevărată paradă gastronomică .

Românii cred că nu doar casa, grădina sau sufletele noastre în care trebuie să se regăsească numai bucurie din punct de vedere spiritual, necesită pregătiri speciale, ci și ținuta din ziua acestei sărbători. Această credință este răspândită peste tot în țară, fiecare zonă având, însă, un specific aparte. De exemplu, în Bucovina, la slujba în noaptea de Înviere, oamenii cred că este bine să purtăm cel puțin un lucru nou. În trecut, femeile purtau cu această ocazie cea mai frumoasă cămașă pe care o aveau, iar pentru bărbați era obligatoriu să aibă o pălărie nouă, motiv pentru care în Rădăuți a existat, la un moment dat, o fabrică specială care producea exclusiv astfel de pălării. În Oltenia, în duminica de Paște, băieții observau care fete aveau cele mai frumoase ii, iar în zilele următoare, cu sprijinul unui juriu format din femeile experimentate din sat, se alegea cea mai frumoasă ie, iar fata care o lucrase devenea pentru întreg anul următor un adevărat model și dădea tonul în materie de modă în întrega comunitate. În cadrul magazinului nostru online veți găsi, cu siguranță, ceva nou de purtat cu prilejul sărbătorilor așa cum este, de exemplu această gamă de produse sau aceasta.

 

Echipa MindBlower vă dorește sărbători cât mai frumoase și vă invită să descoperiți și celelalte produse de pe site-ul nostru.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!