Cum a apărut blogul "Hai-hui Story"

Cum a apărut blogul "Hai-hui Story"

Yellow mindblower people! 

Astăzi ne-am gândit să va bucurăm cu o poveste cu şi despre călători şi călătorii! Noi am aflat de blogul HaiHui Story fix în momentul în care era "scos în lume" că să zicem aşa...Anita, călătoare înrăită a cumpărat de la noi harta răzuibilă AM FOST ACOLO şi uite-aşa am aflat că are şi un blog de călătorii. Aşa că am zis să vă facem cunoştinţă!
Mindblower: - Care este povestea blogului HaiHui Story, cum a început totul?

Anita: Hmmm… povestea noastră HaiHui a început de fapt (fără să fie scrisă neapărat), cam atunci când ne-am cunoscut, acum 4 ani. 8-) Faptul că la câteva săptămâni după aceea ne şi luam bilete de avion către Barcelona, era un semn pentru ce urma, zic eu... :))

Şi uite-aşa am început să călătorim din ce în ce mai mult, să planificăm din timp, să ‘vânăm’ zilele de concediu şi sărbătorile legale, să profităm la maxim de sfârşitul de săptămână. Cam aşa am ajuns în 6 ţări anul trecut, iar anul asta cred că batem recordul, cu vreo 10. :-D

 

Mie îmi place să mă ocup de ‘documentarea’ de dinainte, rezervări, iau notiţe, iar la întoarcere, aş putea povesti ore în şir despre minunăţiile pe care le-am văzut. Geo e înnebunit după fotografii şi are o răbdare de fier în a surprinde cadrul perfect....cred că avem câteva mii de poze din fiecare ţară.

Într-o zi desenam pe hârtie doi omuleţi cu rucsacul în spate şi lumea întreagă la orizont, ceea ce urma să devină şi logo-ul HaiHui Story. Şi uite-aşa ideea de blog! 

Încă nu găsisem un blog fix pe placul meu, cu scris la obiect, de genul: de unde până unde, cât, ce, cum, şi cu muulte poze. Şi cred că sunt mulţi cei care caută exact unde să meargă în vacanţă, ce să facă, şi cam cât ar cheltui, într-o singură sursă dacă se poate.

Aveam pozele, urma să văd dacă pot să aştern pe hârtie poveştile de călătorie. Asta se întâmpla acum câteva luni, prin noiembrie 2016. Aşa că povestea HaiHui e încă la început, dar se scrie frumos, cu fiecare zi în care descoperim locuri noi.

M: - Cum a început pasiunea ta pentru călătorii?

A: Cred că sunt un spirit călător. Mă simt mult mai bine pe drum decât acasă...:))

În anul 2 de facultate, am aflat că există un program Work and Travel cu care poţi merge în SUA pe timpul verii. Nu am stat mult pe gânduri, deşi la început nu cunoşteam pe nimeni care să vrea să vină cu mine...:)) Am plecat. A fost cea mai grozavă experienţă de până acum. După 4 luni, la întoarcere, ceva se schimbase. M-a apucat un dor de plecări, de care sunt sigură că n-am să scap niciodată. ;-)

M: - Cât de des călătoreşti?

A: - Noi încercăm să plecăm de câte ori avem ocazia, chiar dacă e vorba doar de weekend. Dacă vorbim de vacanţe propriu zise, anul trecut am ‘zburat’ cam o dată la 2 luni.

M: - Care a fost cel mai frumos loc pe care l-ai vizitat?

A: - Pfff…asta e cea mai grea întrebare! De fiecare dată când ajung undeva, mi se pare că l-am găsit. Data viitoare e fix la fel...:)

Ca şi peisaj, nouă ne-a plăcut cel mai mult în Scoţia şi Irlanda, până acum. Verdele ăla care te înconjoară pretutindeni e fantastic, ca să nu mai amintesc de florile sălbatice de pe coastă, marea la orizont cât vezi cu ochii.

Ar mai fi câteva locuri care mi-au rămas în suflet: câmpurile cu lalele de la Keukenhof din Olanda, plaja Megali Petra din Lefkada, mănăstirile suspendate de la Meteora.

Sunt sigură că mai schimbăm puţin clasamantul, după anul ăsta, când ajungem în Asia. :) Nu mai vorbesc de anul viitor, avem planuri mari în America de Sud.:))

M: - Dar cel mai scump?

A: - Din Europa, aş zice că în Amsterdam am avut cea mai intensă căutare a unui hotel care să ne coste mai puţin de 100 euro pe noapte! :))

 
M: - Dacă ar fi să te muţi şi să alegi să locuieşti într-un loc de vis, care ar fi acela?

A: - Visăm ca la un moment dat să ne retragem din tumultul oraşului. Până la urmă ai nevoie doar de internet şi poţi lucra remote de oriunde, mai ales pentru cei din IT, ca noi. Mă gândesc la un loc unde e mereu soare, viaţa mai simplă. O căsuţa de lemn, cu vedere la mare. Acum îmi vine în minte Costa Rica. :)

M: - Cum ai aflat de noi şi de harta răzuibilă?

A: - Eram în căutare de nişte cadouri trăznite. Am intrat pe site-ul vostru şi am dat de harta răzuibilă, mi s-a părut o idee genială pentru noi! Am luat-o imediat!

M: - Ce ai răzuit prima şi prima dată pe harta Am fost acolo?

A: - Recunosc că am început în mod cronologic, ca să nu uit ceva. :)) Am răzuit o mică bucată din SUA, mai exact statul Virginia, unde am locuit în vara lui 2007.

M: - Un sfat de călătorie pentru cititorii noştri?

A: - Colegii de la birou mă tot întreabă cum de plecăm de atâtea ori, şi de unde avem atâtea zile de concediu.:))

De exemplu, am făcut un calcul la un moment dat: am 24 de zile de concediu. Anul are 52 de săptămâni, deci 104 zile de weekend. Încă 11 zile libere legal, care pică în timpul săptămânii. Ajungem la 139 de zile libere în total. Nu-i aşa că par mai multe, dintr-o dată ? 

Sfatul meu este să profităm de tot timpul liber pe care îl avem la dispozitie! 

    

End of story...but not the end of HaiHui Story! Felicitări dragilor! La cât mai multe călătorii şi să răzuiţi toată harta Am fost acolo! ;)

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!