Cum sa dormi bine in vacanta, in 5 pasi simpli

Cum sa dormi bine in vacanta, in 5 pasi simpli

Ai muncit din greu.

Ai alergat de la serviciu, acasă.

Ai acumulat stres.

Ai adormit des pe canapea, epuizată în fiecare seară.

Atat eu cat si tu stim ca tu chiar meriți o vacanță de vară liniștită! Cu toate astea, recunoaște: nu ți s-a întâmplat să te întorci din vacanță și să constați că mai ai nevoie una suplimentară ca să te recuperezi?

Vacanțele pot fi uneori consumatoare de energie. Chiar dacă ajungi în locul pe care l-ai visat, constați că nu te poți odihni bine, că ai dat alergătura de acasă pe cea dintre avioane, puncte turistice și "puiuți" de somn slăbănogi, care insumați nu-ți aduc odihna necesară. Sau mai rau, constati ca nu traiesti ce ai crezut ca o sa experimentezi in vacanta – adica o stare de bine si de rasfat total.

De aceea, am strâns aici câteva sfaturi care te pot ajuta să profiți la maximum de vacanța ta de vară și să te odihneșți așa cum se cuvine.

 

Cum să ai o vacanță odihnitoare de la început până la sfârșit

1. Dormi suficient înainte de vacanță

 

Așa ar trebui să te pregătești pentru vacanța de vară, pentru că nu vrei să ajungi la destinație și să constați că trebuie să recuperezi deja somnul pierdut în ultimele zile.

Fa-ti bagajele din timp si nu le lasa pe ultima suta de metri.

 

2. Împachetează o trusă de dormit.

Multe persoane se plâng că nu pot dormi bine atunci când schimbă locația. Dar o astfel de trusă de somn-bun te poate ajuta să răstorni acest mit.

Trusa de somn-bun ar trebui să conțină obligatoriu:

  • O mască de ochi care să te ajute să lupți cu diminețile însorite.
  • Dopuri de urechi – nu ai idee cand vecinii vor sa petreaca
  • Un saculet sau ulei esential de Lavanda – pentru un somn linistit
  • Perna de voiaj.
  • O carte care te trage la somn dupa primele pagini
  • Optional: Un playlist cu muzica de relaxare

 

Recomandarea noastra pentru o perna buna este Ostrich Light Pillow. Dopurile de urechi si uleiul de levantica le poti procura de la o farmacie din drum (ca tot este sezonul lavandei).

De ce este important sa ai o masca de dormit?

Sa facem un exercitiu de imaginatie: ai ajuns in sfarsit in Thailanda, iar acolo exista o diferenta de fus orar de 5 ore fata de Romania. Asta inseamna ca somnul cel mai dulce de dimineata o sa fie distrus de razele de soare. Nu ai vrea sa ai o masca de dormit la tine?  Sigur ca da.

Noi avem o colectie super amuzanta de masti de dormit care te vor face mai atragatoare si iti vor insori starea de spirit.

Sigur, poti sa iei o masca de dormit simpla pe care o gasesti in aeroport si pe care o sa dai jumatate din biletul de avion, care sa nu fie potrivita, care sa nu spuna nimic, care sa fie…. doar o masca de dormit. Dar de ce sa faci asta cand ai o viata si asta este vacanta ta, momentul acela cand ai nevoie sa te relaxezi, rasfeti si sa te iubesti!

Dormi bine cand te simti si arati bine!




3. Dormi în avion

Dacă te-ai trezit devreme ca să prinzi avionul sau călătorești noaptea, atunci ar trebui să te gândeșți serios cum poți dormi cât mai comod până ajungi la destinație.

Am incercat multe modele de perne pentru gat, de la cele basic la cele mai scumpe cu spuma, dar nici macar una nu se compara cu Ostrich Pillow.




Cu Ostrich Pillow Light poti sa dormi confortabil în avion, fără să rămâi cu dureri de spate sau chiar să te pricopsesti cu vreun torticolis.

4.  Citește în vacanță.

Ai observat că am trecut pe lista de mai sus și o carte? Într-adevăr, cititul în vacanță poate fi extrem de relaxant și te poate ajuta să adormi mai ușor. Încearcă o carte de aventuri, un love story sau chiar o experiență SF. Poți citi în avion sau în mașină, în camera de hotel, pe plajă sau în spațiile lounge frumos amenajate pentru turișți.




Ca să te simți relaxată și răsfățată, ia cu tine un semn de carte haios în formă de căluț sau de cactus. E mic, practic, amuzant și ține minte pentru tine la ce pagină ai ajuns. Te poate acompania în multe alte vacanțe de acum înainte.

Nu uita! Am zis ca aceasta vacanta este despre tine si despre a te rasfata!

Acasa poate indoi foaia sau pui un pix in carte, sau poate esti mai creativa de atat.  Fiecare detaliu conteaza in aceasta vacanta. Este despre tine si tu esti o regina! Meriti ce este mai bun si mai frumos.

 

5. Diferența de fus orar, în vacanță

Aceasta poate fi o provocare pentru cei care au decis să zboare departe, tocmai pe meleagurile altor fusuri orare.

Și tu ți-ai plănuit o vacanță exotică?

Felicitări!

Dar în funcție de locația pe care ai ales-o, ai putea fi afectată de acel binecunoscut "jet lag". Chiar și o diferența de unul sau două fusuri orare poate avea un impact real asupra somnului tău.

Nu alimenta oboseala. Dacă nu-ți reglezi tiparul de somn în acord cu cel local, nu te vei putea bucura complet de vacanță, pentru că nu vei mai funcționa pe aceeași lungime de undă cu localnicii.

 

Uite ce poți să faci mai exact:

  • Modifică-ți puțin orarul de somn înainte de a pleca de acasă.Culcă-te și trezește-te mai devreme sau mai târziu, pentru a ajusta si ajuta ceasul intern al corpului să se apropie mai mult de fusul orar al destinației.
  • Expune-te la lumină în mod strategic.Dacă e zi când ajungi la destinație, fă o plimbare în aer liber și evită să tragi un pui de somn (sau, cel puțin, limitează-l la 20 de minute). În primele zile, încearcă să te expui la lumina soarelui timp de 15 - 30 de minute, imediat ce te trezești dimineața.
  • Dacă este noapte când ajungi în vacanță,mănâncă puțin, citește, relaxează-te, stinge lumina și încearcă să dormi. Din nou, folosește masca de dormit sau perna Ostrich Light Pillow pentru a crea atmosfera de care ai nevoie să te odihnești mai bine.

 

Nu uita! Somnul te face mai frumoasă pentru tine și pentru cei din jur.

 

Sfatul nostru: Fă din somn o prioritate!

E vremea să-ți încarci bateriile. Nu-ți compromite vacanța.

Noi, cei de la MindBlower, îți dorim o vacanță de vară cu adevărat relaxantă și odihnitoare!

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!