Jucarii din lemn educative - Beneficii importante pentru copii

Jucarii din lemn educative - Beneficii importante pentru copii

In fiecare an, companiile dezvolta noi jucarii si jocuri pentru educatia copiilor. Cele mai multe din ele au piese din plastic si un design complex. Unele se lanseaza cu surle si trambite, dar multe sunt concepute pentru scopuri specifice.

Cu toate ca aceste jucarii au rolul lor in educatia copiilor, poti ajunge sa cheltui foarte multi bani pe ele, fara o valoare educationala adecvata. In schimb, o jucarie din lemn este deseori mai ofertanta din punct de vedere educativ decat multe din jucariile "la moda". Iata 15 avantaje ale jucariilor educative din lemn.

set-jucarii-din-lemn-mobilier-camera-de-zi-33-piese-3702-4887

Beneficii jucarii din lemn pentru copii

Cumpara jucarii din lemn pentru ca acestea sunt atemporale

E interesant cum jucariile din lemn nu-si pierd valoarea. Ele sunt la moda acum si erau la fel pe vremea bunicii. Cu toate ca exista o multime de produse educationale noi si interesante, uneori merita sa ramanem la ce este testat si agreat. Desi companiile reimagineaza organizarea, culoarea sau designul jucariilor din lemn, acestea poarta in esenta acelasi sentiment clasic si ofera aceleasi beneficii educationale de care copiii se bucura de generatii intregi. Surprinde-l cu  jucarii sortatoare lemn, tabla  magnetica din lemn,  curcubeu din lemn,  jucarii motricitate,  ceas de jucarie ,  puzzle lemn etc.

 

Jucarii din lemn - sunt educative sunt rezistente

Sa spunem lucrurilor pe nume: copiii nu se poarta intotdeauna delicat cu jucariile si alte materiale educationale. Gandeste-te doar la papusa fara picioare si masinuta dezmembrata. Dar, aceste jucarii din lemn de calitate sunt solide si pot rezista fara probleme ani la randul in ciuda zgarieturilor sau urmelor de dinti.

set-jucarii-din-lemn-mobilier-dormitor-15-piese-3707-1970

Jucariile din lemn cresc impreuna cu al tau copil

Cand investesti in jucarii din lemn pentru educatia copilului acasa, de fapt investesti in ceva suficient de durabil si versatil care creste impreuna cu al tau copil. Copiii mici si prescolarii se pot angaja in jocuri imaginative simple si manipulari de baza cu jucarii din lemn, dar copiii mai mari pot incepe sa creeze scenarii imaginative mai complexe, sa initieze discutii de geometrie si fizica, de solutionare a problemelor. Desi multe jocuri educative sunt gandite pe nivele de varsta, adevarul este ca jucariile din lemn sunt atat de versatile incat pot satisface setea de joaca la diferite nivele de varsta si capacitate.

 

Jucarii din lemn - incurajeaza imaginatia

Ele sunt minunate si deosebite prin faptul ca permit copilului sa preia controlul. Jucariile cum sunt multe piese de mobilier pentru papusi, bucatarie in miniatura, vehicule urbane, alimente etc, incurajeaza copiii sa isi foloseasca imaginatia. Betele, blocurile, cuburile din lemn sunt forme de baza ce permit copiilor sa exploreze cu adevarat utilizarile si sa vina cu modalitati creative de a le folosi in diferite domenii.

De exemplu, ei pot invata elemente de fizica si geometrie cu ajutorul propriilor modele. Pentru ca cele mai multe jucarii din lemn nu au un scop preconceput, ele ii incurajeaza pe copii sa-si foloseasca imaginatia mai mult.

set-jucarii-din-lemn-corabia-cu-animalute-12-piese-3704-5648

Aceste jucarii din lemn incorporeaza abilitati din viata reala

Pe masura ce copiii se angajeaza in jocuri imaginative, o mare parte dintre acestea vor fi orientate catre scenarii din viata reala. De exemplu, copiii pot avea jucarii din lemn sub forma de alimente si obiecte obisnuite de uz casnic pe care ar putea sa le foloseasca in timp ce inventeaza diferite situatii. Cu niste forme de baza, ei pot duce jocul pe culmi nebanuite, ceea ce ii ajuta enorm sa se dezvolte.

 

Jucariile din lemn nu-l distrag pe cel mic asa cum fac alte jucarii

Cand un copil pune mana pe o jucarie din lemn, el da tonul jocului. Nu trebuie sa stea si sa asculte ce face si cum functioneaza jucaria. Acest lucru permite copiilor sa controleze mai mult jucariile si jocurile pe care le inventeaza, sa-si pastreze mintea limpede pe masura ce gandesc diferite scenarii sau rezolva diverse probleme. Zgomotele si functiile specifice jucariilor electronice pot intrerupe procesul de gandire al unui copil sau ii pot limita imaginatia.

 

Aceste jucarii din lemn incurajeaza interactiunea

Pentru ca jucariile din lemn nu vin la pachet cu sunete, lumini sau caracteristici interactive, copiii trebuie sa gaseasca companioni cu care sa interactioneze.

Interactioneaza cu al tau copil in timp ce se joaca cu diverse obiecte educationale din lemn si vei putea sa-l stimulezi in luarea unor decizii pe cont propriu. Ofera-i  cuburi educative,  jocuri de indemanare  tip montessori ,  trenulete din lemn,  joc de memorie,  jucării de rol din lemn etc.

set-jucarii-din-lemn-raftul-cu-animale-marine-10-piese-3705-8122

Jucariile din lemn dezvolta abilitati de rationamente

Pentru ca jucariile din lemn nu sunt insotite de voci sau piese electronice zgomotoase si nici nu sunt concepute pentru a se potrivi unei anumite activitati, copiii isi dezvolta abilitatile de rationament in jocul cu acestea. De asemenea, judecata se dezvolta si atunci cand copilul isi organizeaza jucariile din lemn pe diferite categorii, in functie de forma, marime sau culoare.

 

Jucariile din lemn sustin rezolvarea problemelor

La nivel de baza, copiii pot folosi jucariile din lemn pentru reprezentari vizuale ale problemelor de adunare si scadere. Apoi, ele pot fi folosite pentru a crea puzzle-uri logice, jocuri de sortare, pentru a construi turnuri cu diferite grade de rezistenta, pentru a crea diverse modele ce pot ajuta in reprezentarea diferitelor probleme avansate de matematica si stiinta. Pentru ca jucariile din lemn au forme si dimensiuni mai generale, copiii vor trebui sa rezolve probleme pentru a afla cum sa le faca sa se potriveasca anumitor scenarii. Vezi diverse centre  activitati din lemn,  ceas si calendar din lemn,  prajitor de paine,  bucătărie din lemn, jucarii senzoriale si  table magnetice.

set-jucarii-din-lemn-arca-lui-noe-joc-de-sortare-25-piese-3740-1097

Jucariile din lemn imbunatatesc coordonarea mana- ochi

Gratie formelor de baza, jucariile din lemn ii ajuta pe copii sa-si dezvolte coordonarea mana- ochi. Activitatile cum ar fi construirea de turnuri din blocuri de lemn, plasarea pieselor cu atentie pentru ca turnul sa nu se rastoarne, sortarea sau insiruirea, necesita o atentie deosebita pentru copii. Apoi, copiii pot folosi jucarii din lemn educative pentru a reprezenta concepte cum ar fi: peste, dedesubt, langa, sus, jos. Cand rezolva puzzle-uri si creeza modele diverse folosind jucarii din lemn, copiii incep sa vada obiectele vizual, ceea ce imbunatateste coordonarea mana-ochi.

 

Jucariile din lemn ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine

Pe masura ce copiii se intretin cu jucarii din lemn, ei isi dezvolta abilitati motorii fine. Unele jucarii pot fi mai mari, iar altele se potrivesc perfect in mana celor mici. Indiferent de forma si dimensiune, copiii invata sa apuce jucariile, sa le manevreze, sa le inteleaga mai bine si sa-si foloseasca fiecare deget de la mana cu atentie. Isi rasucesc incheietura si isi dezvolta abilitati motorii cheie, ce ii vor ajuta ulterior si la scris.

 

Jucariile din lemn sunt excelente pentru invatarea senzoriala

Spre deosebire de jucariile usoare din plastice, multe jucarii din lemn au un pic de greutate, asa ca cei mici care interactioneaza cu ele, sunt mai constienti de ceea ce fac. Aceasta greutatea poate fi deosebit de benefica pentru copiii cu intarzieri in dezvoltarea motricitatii fine sau pentru cei cu tulburari senzoriale, pentru ca jucariile mai grele ii ajuta sa-si simta miscarile. In plus, copiii trebuie sa gandeasca mai mult si sa exercite mai multa energie in timp ce invata sau se joaca. De exemplu, la un vehicul din lemn este posibil ca rotile sa se miste mai greu ca la o masina din plastic sau metalica, ceea ce va face ca cel mic sa aplice mai multa forta pentru a o determina sa se miste. Vezi  mobilier din lemn de jucarie, jocuri cu  animalele salbatice,  puzzle din lemn incastru,  seturi de construcție si  cuburi constructive.

 

Jucariile din lemn sunt sigure

Cele mai multe jucarii din lemn nu se vor sparge usor, ceea ce inseamna ca cei mici nu vor fi expusi la margini ascutite sau bucati mici rupte. Pentru ca sunt non-toxice si fabricate din materiale neutre, nu exista niciun risc daca cei mici le baga in gura. Asa sunt  arca lui Noe,  casute din lemn in miniatura, joc de  pescuit din lemn, multe jucarii de  tras sau impins.

 

Jucariile din lemn sunt silentioase

Aceasta lipsa de zgomot impiedica distragerea copiilor si reda parintilor linistea de care au nevoie. Copiii nu trebuie sa asculte bipuri neincetat cand se joaca sau o melodie de la o masinuta cu rotile in sus uitata pe podea. La randul lor, parintii se pot concentra asupra vocii si chicotelor copiilor, atunci cand in jur este un climat linistit. Alege  puzzle din lemn,  căsuțe de păpuși, jocul din lemn pentru sortare si alte jucarii montessori din lemn.

set-jucarii-din-lemn-atelier-micul-tamplar-19-piese-3741-9686

Jucariile din lemn sunt frumoase

Cu siguranta vrei ca spatiul de joaca al copilului sa fie unul frumos, iar jucariile din lemn sunt minunate din acest punct de vedere. Au o estetica deosebita, culori naturale, placute. Adauga un pic de energie in procesul de invatare. Jucariile din lemn natur fac ca incaperea sa arate frumos, fara a distrage inutil atentia copiilor.

Poate ca unele jucarii din lemn pentru copii costa mai mult decat multe jucarii si jocuri educationale noi din plastic, dar ele au o valoare incredibila. In loc sa aiba un scop prestabilit si o utilizare limitata, jucariile din lemn au potentialul urias de a rezista chiar si zeci de ani. Pe masura ce copiii cresc, ei vor descoperi usor noi modalitati de a le integra in jocul lor, de a-si dezvolta imaginatia, de a rezolva probleme si de a-si dezvolta abilitati motorii fine si capacitati logice. Jucariile din lemn sunt atemporale si au o frumusete aparte. Sunt unele din cele mai inspirate si frumoase cadouri pentru copii.

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!