Sosete colorate barbati - cand si cum se poarta?

Sosete colorate barbati - cand si cum se poarta?

Cand vorbim de sosete colorate barbati, regula este simpla: culoarea sosetelor trebuie sa se asorteze cu cea a pantalonilor. Asta inseamna sa porti sosete negre cu pantaloni negri, sosete gri cu pantaloni in nuanta carbune, sosete albastre cu blugi albastri etc.

Dar, asta e mega plictisitor.

Sigur, asta e o regula buna care ajuta barbatii sa aiba o tinuta perfecta si va fi intotdeauna adecvata mediilor tip business, formale. Cu toate acestea, pentru cei mai aventurieri in materie de vestimentatie, sosetele clasice pot deveni usor plictisitoare in timp.

Din fericire..

set-6-sosete-colorate-pentru-pescari-3464-5934

Exista sosetele colorate pentru barbati

Nu e usor sa porti sosete colorate si amuzante cu un costum. E nevoie de mai multa atentie, pentru ca nu este o alegere simpla si neutra. Cu toate asta, daca ai grija, poti arata grozav in sosetele colorate.

Cand sa NU porti sosete colorate si amuzante?

Sosetele colorate pot insemna o multime de lucruri: culori solide indraznete, modele clasice reinterpretate, lucruri animate inedite (cum ar fi sosete colorate pentru pescari, pentru schiori, pentru biciclisti, cu fete stresate etc).

In general, acestea nu pot fi integrate intr-o tinuta foarte serioasa pentru afaceri sau cu ocazia sumbra a unei inmormantari. In aceste situatii nu poate fi vorba sa-ti exprimi individualitatea, ci mai degraba sa arati respect, ca te incadrezi in decor.

set-6-sosete-colorate-pentru-schiori-3469-3003

Dar, exista si exceptii de la aceasta regula. Exista o multime de barbati cu influenta care aleg sa poarte costume personalizate cu pantofi italieni handmade si o pereche de sosete colorate foarte imbulinate.

Crede-ne pe cuvant - barbatii astia stiu ce fac si o fac bine. Adopta un fashion statement, aproape de provocare. Combinatia costum de afaceri si sosete colorate spune "Da, stiu regulile si sunt suficient de increzator si imi pasa destul de mult de modul in care arat sa le incalt, pentru ca este distractiv pentru mine."

Daca lucrul acesta este valabil pentru barbatii puternici si bogati, ceilalti ar trebui sa se gandeasca la modul in care pot integra sosetele colorate in tinuta sociala.

sosete biciclisti

Cand sa porti sosete colorate?

Daca nu porti costum si cravata, poti incalta sosete colorate, daca doresti acest lucru. Nu o poti face oricum daca alegi sa iesi cu ele in lume, dar exista multe modalitati prin care poti sa-ti compui o tinuta grozava.

Vrei sa aprinzi o tinuta simpla? Poarta ceva basic si incalta o pereche de sosete colorate. Le transmiti celor care te vad ca nu ai ales tinuta la intamplare.

Cand vrei o coordonare suplimentara a culorilor, alege sosete vesele. Acestea te pot ajuta sa ai o prezenta mai atragatoare, sofisticata, memorabila. Alege sosetele in aceeasi schema de culori ca jacheta sport, puloverul, camasa sau batista.

Totusi, cand e vorba de afaceri sau intalniri formale cu persoane conservatoare, iti recomandam sa lasi deoparte nebunia sosetelor sclipitoare. Dar, daca ai un motiv sa crezi ca sosetele tale ar putea fi vazute si admirate, alege o pereche distractiva si simte-te bine in pielea ta, fiind diferit. Cateva ocazii excelente sunt petrecerile de cu seara cu prietenii, intalnirile meditative, diverse antrenamente de la sala etc.

set-6-sosete-cu-fete-stresate-1184-5246

Reguli de avut in vedere in asortarea sosetelor colorate

Regula potrivirii sosetelor cu pantalonii este neutra. Sosetele care nu se potrivesc cu pantalonii, prin definitie, nu sunt neutre. Sunt un contrast, indiferent daca ai planificat sau nu acest lucru.

Iata cateva linii directoare

  • Daca ai oarecare indoieli, mergi pe o varianta mai clasica - sosete cu doua sau trei tonuri de culoare (nu ceva foarte dramatic). La fel, sosetele cu dungi, un pic colorate sau cu putine figuri animate, pot fi a alegere buna sau un start-up excelent pentru a iesi din tiparele sosetelor plictisitoare.
  • Ai grija sa coordonezi intreaga tinuta. Asta nu inseamna sa le asortezi; sosetele pe care le porti nu ar trebui sa fie in mod obligatoriu de aceeasi culoare ca alta piesa vestimentara pe care o porti.
  • Dar este important ca nuantele sa functioneze placut impreuna. O idee buna este sa alegi o culoare din restul tinutei care sa arate frumos alaturi de sosetele pe care le incalti. Nici macar nu trebuie sa fie un lucru de coordonare atat de evident.
  • Fii atent la nivelul de contrast. Acesta determina schimbarea de la o culoare adiacenta la alta. In principal, ar trebui sa cauti sa obtii acelasi contrast de-a lungul tinutei tale. Daca partea superioara este foarte subtila si cu un contrast scazut, o jacheta in aceeasi culoare, dar cu o nuanta usor diferita fata de tricoul de dedesubt  - nu ar trebui sa alegi o culoarea prea tipatoare in partea inferioara.
  • Incearca sa mentii contrastul dintre pantaloni si sosete cam la acelasi nivel ca si contrastul dintre pantaloni si camasa. In acest mod, cei care te privesc o sa aiba aceeasi imagine vizuala de baza din cap pana in picioare.

Set-5-Perechi-Sosete-Costum-Diamant (1)

Poarta sosete colorate

Este bine sa ai mai multe sosete colorate pe care sa le poti purta cu tinute diferite. Daca pana acum ai fost foarte conservator in purtarea sosetelor, dar vrei sa faci un pas in fata spre sosetele colorate, incepe usor, cu modele light. Incet - incet iti poti dezlantui aventura vestimentara spre noi modele atragatoare de sosete.

In fine, nu uita sa te distrezi cu fiecare alegere pe care o faci in materie de sosetele amuzante. Cam asta e ideea din spatele lor. Viata e mult prea scurta ca sa nu te bucuri de toata nebunia pe care ti-o insufla purtarea unor sosete colorate.

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!