Totul e posibil! Îi poti oferi si luna de pe cer

Totul e posibil! Îi poti oferi si luna de pe cer

Vrem să credem că nu este niciun obstacol pe care dragostea nu îl poate depăși. Că orice vorba unsă cu suflet poate crea povești și le poate schimba pe cele întortocheate, care parcă nu mai găsesc lumina din capătul tunelului. Vrem să fim ghid de nădejde pentru cei care nu mai văd luminița asta, să îi luăm de mână și să le spunem: „acum poți deschide ochii, ai ajuns”. Căci parcă și cea mai strașnică poveste de iubire la un moment dat se rătăcește și nu își mai găsește calea.

S-a întâmplat într-un an, aproape de Sfântul Valentin, când pregăteam cadouri pentru îndrăgostiți. Era febra aia a iubirii care plutea în aer; pe de-o parte ne lăsam cuprinși de ea, pe de altă parte încercam s-o alungăm ca pe-o răceală pe care nu o aștepți – așa că am pus de ceai cu ce infuzoare drăgălașe am avut la îndemână și parcă am sperat că ne va trece. Când aproape am răsuflat ușurați că vom scăpa și că va fi doar o zi trăsnită la birou, am primit un telefon.

- Sunteți ultima mea speranță, a spus vocea masculină de la celălalt capăt al firului. Ne-am făcut în mai puțin de o secundă o mulțime de scenarii, e incredibil cum funcționează creierul când se simte încolțit. Apoi vocea a continuat, parcă mai grăbită: vreau să fie soția mea. Adică, vreau să spun, vreau să o cer pe iubita mea de soție chiar pe 14 februarie și am nevoie de un cadou foarte prețios! Nici nu vă imaginați câtă nevoie am ca acest moment să iasă perfect”.

Wow, „perfect”. Ăsta-i un cuvânt care cântărește mult și care ne-a urmărit până la sfârșit – căci de fiecare dată când ceva a mers prost, ne-am agățat de acest „perfect” ca de ultima creangă uscată dintr-un copac înalt din care noi ne aflam în cădere liberă. Băiatul era și un romantic iscusit: „vreau o lampa luna”, ne-a spus. „Căci dacă nu îi pot oferi luna de pe cer, măcar i-o pot aduce în cameră”. Am rămas puțin în telefon și pentru o fracțiune de secundă s-a lăsat liniște – a fost momentul acela în care ne-am dat seama că suntem complicii unei ghidușii care îi va urmări pe cei doi pentru tot restul vieții. Le vor spune copiilor, și ei nepoților, și nepoții strănepoților… un șir de povești care vor avea în centru una singură: povestea lor. Poate că anumite detalii se vor fi pierdut, dar mesajul esențial va fi de fiecare dată același: „uite așa a luat naștere familia noastră”.

Am stat mult de vorbă. Am împachetat cu drag, i-am scris iubirea pe hârtie, am pus și o pereche de mănuși îndrăgostite, căci frigul de februarie nu se risipise încă. Doar că totul trebuia să fie „perfect”. Cadoul urma să ajungă la timp, dar nu oricum. Nici prea devreme, ca să strice surpriza, nici prea târziu ca să piardă momentul. La timp. Când a venit momentul, numărătoare inversă începuse. Mai erau puține ore până la cina romantică, unde cadoul urma să joace un rol măreț – doar că nu putea fi cerere în căsătorie fără cadou, așa cum nu poate fi piesă de teatru fără actorul principal.

S-a străduit mult curierul din Sinaia (căruia îi mulțumim mult, mult, mult!) să pună la cale un super-plan care să nu-i dea de bănuit iubitei. A șa că a făcut-o puțin pe-a detectivul. A descoperit hotelul la care cei doi s-au cazat, căci parcă dragostea se respiră mai bine la munte, și ca să nu pună în pericol întreaga misiune „cerere în căsătorie”, s-a pitit într-o parcare și, încetișor, a ascuns cadoul sub o mașină. A așteptat la câteva mașini distanță până l-a văzut pe îndrăgostit urmând coordonatele din sms-ul trimis de curier, „a treia mașină pe stânga, roșie, în două portiere”. L-a urmărit cum s-a uitat în stânga, s-a uitat în dreapta, a ridicat coletul, l-a pitit sub geacă și a fugit spre hotel. Am stat și noi cu sufletul la gură, ca și cum ne-am fi uitat la un film de aventură, întrebându-ne dacă îndrăgostitul descoperise mașina potrivită, dacă misiunea fusese îndeplinită, dacă ea spusese „da”. Am avut emoții ca după un examen greu, când îți frămânți mâinile așteptând rezultatul; nu știi dacă l-ai luat sau ai picat.

Dar ea a spus „da” din toată inima. Și vrem să credem că din clipa în care noi i-am spus băiatului „da, te ajutăm”, oricât de trăsnită ni se părea ideea, oricât de imposibilă părea misiunea, am construit acest „da”, pas cu pas, bucățică cu bucățică. A fost ca o rețetă care a avut de toate: emoții, umor, griji, peripeții și puțină sare și piper, după gust. Pentru că noi credem că totul este posibil și că poveștile pot avea un final fericit. Pentru că de atunci, ne lăsăm cuprinși de febra iubirii ca dintr-un soi de instinct care îți spune că e ok să te arunci în necunoscut, că e ok să riști.

Tu? Tu crezi că iubirea le face pe toate posibile?

 

Pentru categoria cadouri iubita click AICI

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!