Turul Romaniei - Cum sa vezi toata tara intr-un circuit maraton?

Turul Romaniei - Cum sa vezi toata tara intr-un circuit maraton?

Vrei sa predai cea mai cool lectie senzoriala de geografie picilor tai? Vrei sa-ti bifezi pe lista de to do-uri in viata un circuit cu masina in Romania? Sau poate sa te lauzi ca esti un roman adevarat si nu e nicio regiune importanta pe unde sa nu fi trecut tu? Ori pur si simplu, te-ai uitat lung la harta Romaniei razuibila agatata frumos in cui si ti-a venit un dor nebun de a extinde cat mai mult acele petice deja razuite? Hai in Turul Romaniei!

harta-razuibila-a-romaniei

Nu stim ce-i in capul tau, dar salutam din rarunchi ideea de a face un tur complet al Romaniei, pentru ca 2000 km si vreo 40 de ore de condus nu-s de colea. Dar, pentru ca Romania este extrem de frumoasa si are atat de multe de oferit, ar fi pacat sa petreci tot acest timp doar in masina. Prin urmare, te invitam la un circuit turistic cu masina pe harta Romaniei.

Uite, turul Romaniei pe care ti-l propunem aici nu este unul "fulger", contra-cronometru, de sofat si dormi-pe-unde-apucat. Este un tur cat de cat molcom, cu o medie de 4 - 5 ore de condus pe fiecare portiune din cele 15 propuse.

Am desfacut harta Romaniei, am studiat-o, ne-am informat pentru tine, am facut calcule si iata cateva idei de traseu care ar putea sa-ti fie de mare ajutor.

 

Turul Romaniei

 

1. Plecam din Bucuresti spre Calafat

1-Bucuresti-Calafat-OK

Distanta: 372 km
Timp: 5 h 41
Traseu: Bucuresti, Giurgiu, Alexandria, Corabia, Calafat

In Giurgiu poti vizita Turnul cu Ceas si Podul Prieteniei, doua simboluri principale pentru acest oras. Tot aici ai ocazia sa vezi Cetatea Giurgiu, iar Parcul Natural Comana se afla la jumatatea distantei Bucuresti - Giurgiu. In Calafat, te astepta Muzeul de Arta si Arta Populara si Monumentul Independentei, daca vrei sa faci aici un popas.

 

2. Spre Curtea de Arges

2-Calafat-Curtea-de-Arges
Distanta: 247 km
Timp: 3 h 59 min
Traseu: Craiova, Ramnicu Valcea, Curtea de Arges

De la Calafat, urcam pe traseu spre Ramnicu Valcea si minunata Curte de Arges. Pentru Ramnicu Valcea sunt emblematice Casa memoriala Anton Pann, Muzeul de Istorie, Scuarul Revolutiei, Panorama orasului de pe Dealul Capela. La Curtea de Arges merita sa vezi Curtea Domneasca, faimoasa Manastire Curtea de Arges. Drumul este placut, presarat cu vai, dealuri si regiuni muntoase.

 

3. Spre Sibiu, pe Transfagarasan

3-Curtea-de-Arges-Sibiu
Distanta: 181 km
Timp: 4 g 2 min
Traseu: Arefu, Carta, Avrig, Sibiu

Iata una din cele mai frumoase portiuni din turul Romaniei pe care o vei putea parcurge. De la Curtea de Arges conduci pe Transfagarasan si treci muntii ca sa ajungi in Avrig si apoi Sibiu. Drumul este spectaculos si iti taie pur si simplu respiratia. In cateva minute ajungi la inaltime, iar apoi cobori pe versantul spre Ardeal.

 

4. Pe Transalpina

4-Sibiu-Targu-Jiu-pe-Transalpina
Distanta: 203 km
Timp: 4 h 38 min
Traseu: pe Transalpina, Saliste, Ranca, Targu Jiu

De la Sibiu, pe turul Romaniei, te invitam sa o iei din nou peste munti, de aceasta data pe Transalpina, pe langa Muntii Parangul Mare, statiunea Ranca, atat de speciala statiune Baia de Fier, pana la Targu Jiu. Sunt 4.5 ore de condus, dar rezerva-ti timp sa faci opriri, sa-si umpli plamanii de aer proaspat si sa-ti bucuri privirea de minunatiile unice ale Romaniei.

 

5. Spre Timisoara, prin Drobeta

5-Targu-Jiu-Timisoara
Distanta: 347 km
Timp: 5 h 27 min

De la Targu Jiu, urmatoarea portiune din turul Romaniei trece prin Parcul National Domogled - Valea Cernei, Orsova, Oravita, Deta si Timisoara. Din nou, drumul este unul foarte atragator, presarat cu o multime de vai, regiuni muntoase, treceri peste ape, obiective naturale frumoase.

 

6. Din nou poposim la Sibiu

6-Timisoara-Sibiu

Traseu: Timisoara - Lugoj - Hateg - Sibiu
Distanta: 317 km
Timp: 4 h 2 min

Stiu ce ai sa spui: iar la Sibiu? Daaa. Dar, de aceasta data, ajungi la Sibiu, venind dinspre vest. Ce iti putem spune este ca experienta va fi alta. Opreste-te in Timisoara, regiunea Hategului, cetatea Hunedoarei sau in orasul Sibiu pentru noi obiective turistice importante: cetati, regiuni muntoase, monumente naturale, parcuri verzi versanti impresionanti si o comunitate urbana aparte in Sibiu.

 

7. Cluj Napoca, venim!

7-Sibiu-Cluj-Napoca
Traseu: Sibiu - Alba Iulia - Sighisoara - Targu Mures - Cluj Napoca
Distanta: 359 km
Timp: 5 h 36 min

Am spus deja ca am impartit Turul Romaniei in mai multe sectiuni, cu o durata de timp lejera de parcurs. Dar, iata de aceasta data unul din cele mai ample trasee. Asta pentru ca de la Sibiu, vei urca spre Alba Iulia, Blaj, Medias, fermecatoarea cetate medievala a Sighisoarei, Targu Mures... si nu ne oprim pana cand nu ajungem la Cluj Napoca. E un segment important din Ardeal pe care poti sa-l parcurgi cum doresti tu pana la urma, dar iti garantam ca vei avea ce vedea. Va fi imposibil sa nu te opresti din condus, pentru a gusta (la propriu si la figurat) cate ceva din bunatatile acestei parti de Romanie.

 

8. Next: spre Satu Mare

8-Cluj-Napoca-Satu-Mare
Traseu: Cluj Napoca - Oradea - Satu Mare
Distanta: 298 km
Timp: 4 h 38 min

In continuare drumul pentru Turul Romaniei merge prin Huedin, pe langa Parcul Natural Apuseni, Alesd, renumitele Bai Felix, Oradea. De la Oradea drumul merge un pic paralel cu granita Romaniei, spre Carei si Satu Mare. Toata zona este frumoasa, relativ usor de parcurs, cu multe locuri splendide pe care merita sa-ti porti pasii sau rotile masinii.

 

9. Un' se agata harta-n cui

9-Satu-Mare-Viseu-de-Sus

Traseu: Satu Mare - Baia Mare - Sapanta - Viseu de Sus
Distanta: 222 km
Timp: 4 h 6 min

E vremea pentru Nordul Romaniei si pregateste-te de multe surprize. Vei ajunge la Sapanta, unde este Cimitirul Vesel. Regiunea Sighetului este una deosebita pe care cei care au ajuns aici o pastreaza cu drag in suflet. De la Sighetul Marmatiei cobori un pic spre Viseul de Sus, aproape de Parcul National Muntii Rodnei. Regiunea este muntoasa, fascinanta, cu locuinte traditionale si moderne, presarata cu peisaje de vis si locasuri de cult.

 

10. Prin Nord si munti

10-Viseu-de-Sus-Targu-Neamt
Traseu: Viseu de Sus - Bistrita - Vatra Dornei - Targu Neamt
Distanta: 309 km
Timp: 5 h 17 min

De la Viseu inarmeaza-te cu forte proaspete pentru ca vei trece muntii spre Moldova lui Stefan. Ajungi la Bistrita, in Valea Dornei (va fi extrem de tentant sa descalecati aici macar pentru cateva ore), iar apoi spre Targu Neamt, drumul este binecuvantat din loc in loc cu manastiri mari, cum ar fi Durau si Agapia. Sunt o multime de lucruri de vizitat aici, daca nu esti pe graba si ti-ai planificat nitel timp si de relaxare.

 

11. Coboram spre Vaslui

11-Targu-Neamt-Vaslui
Traseu: Targu Neamt - Suceava - Botosani - Iasi - Vaslui
Distanta: 273 km
Timp: 4 h 38 min

De la Targu Neamt, urci spre Suceava, mergi la Botosani si apoi cobori la Iasi si Vaslui. Iesi din munti si pentru o perioada vei uita de crestele frumoase ale Carpatilor. Traseul spre Vaslui este rezervat colinelor si vailor, cu terenuri intinse de floarea soarelui si grau (daca faci turul Romaniei in sezonul de vara).

 

12. Din nou spre munte: Brasooov

12-Vaslui-Brasov
Traseu: Vaslui - Bacau - Comanesti - Targu Ocna - Baile Tusnad - Brasov
Distanta: 356 km
Timp: 5 h 59 min

Ti-am spus ca ne indepartam de munte doar pentru un timp. Ei bine, mai avem putin pana la final si doar nu credeai ca vom omite din acest circuit rutier tocmai Brasovul si Valea Prahovei. Pentru asta, de la Vaslui, va trebui sa ajungi la Bacau si apoi tine-te bine pentru un peisaj de munte impresionant, prin depresiunea Comanesti, Targu Ocna, Baila Tusnad si Sfantu Gheorghe. Punct final de segment 12: Brasov. Opreste motorul, hoinareste prin Piata Sfatului, mananca bine la una din terasele din Centrul Vechi si bucura-te de aerul curat de la munte. Brasovul e unic, iar maine pornesti pe Valea Prahovei.

13. Hai-hui pe Valea Prahovei si apoi spre Buzau

13-Brasov-Buzau
Traseu: Brasov - Bran - Moieciu de Sus - Sinaia - Intorsura Buzaului - Buzau
Distanta: 306 km
Timp: 5 h 37 min

De la Brasov, plimba-te prin statiunile faimoase: Rasnov, Bran, Moieciu de Sus, Cheile Gradistei, Predeal, Sinaia. Nuuuu... nu te du inca spre Bucuresti. Mai ai cate ceva de vazut in Turul Romaniei. De la Sinaia, hai doar un pic inapoi spre Intorsura Buzaului si apoi spre Berca si Buzau. Traseul: complesitor si o sa ti se confirme inca o data ca Romania are atat de multe comori. Sa pleci in turul tarii a fost cea mai buna idee pe care ai avut-o, iar gandul asta o sa-ti alunge oboseala.

 

14. Mmmm... pe langa Delta si spre la mare

14-Buzau-Constanta
Traseu: Buzau - Braila - Galati - Tulcea - Babadag - Constanta
Distanta: 338 km
Timp: 5 h 29 min

De la Buzau, pregateste-te de Delta, dar nu inainte de a trece prin Braila si portul Galati. O sa fii uimit de aceste doua orase. Porneste apoi spre Tulcea, pe langa Delta si apoi tine-o tot inainte pana la Constanta. De-i vara, fa-ti pe plac si intinde-te pret de cateva ore macar cu burta la soare. Admira marea, plimba-te pe faleza, fa castele de nisip. Stiu ca esti un pic obosit dupa un tur al Romaniei aproape de final si in curand s-ar putea sa devii nostalgic. Dar, bucura-te de fiecare secunda din acest tur cu masina. Apropo, ai mancat fructe de mare sau peste a la Constanta?

 

15. Wanderlust spre Vama, back to Constanta si inapoi in Bucuresti

15-Constanta-Bucuresti
Traseu: Constanta - Vama Veche - Medgidia - Cernavoda - Bucuresti
Distanta: 321 km
Timp: 3 h 56 min

Doar 4 ore de condus te mai despart de punctul final al turului Romaniei. De acum, nu mai e graba (sau poate ca pentru tine nu a fost graba nici pana acum). De la Constanta, mergi spre Vama Veche si bucura-te cat mai mult de peisajele marine. Sigur, experienta la mare va fi influentata de luna in care vei ajunge aici. In cele din urma, nu-ti mai ramane decat sa te urci la volanul masinii inca o data si sa pornesti spre Bucuresti, prin Cernavoda, pe A2.

Turul Romaniei: Misiune indeplinita de tine!

Concluzie Turul Romaniei

Huuuh... si uite asa am facut un minunat tur turistic al Romaniei. Daca esti tentat o data in viata sa-ti pui geanta in portbagaj si sa pleci intr-un astfel de circuit, te felicitam. Revino acasa, rasufland usor, ia-ti moneda din sertar si apuca-te sa razuiesti pe Harta Romaniei tot acest tur pe care l-ai dus la final.

Iti garantam ca satisfactia va fi imensa de fiecare data cand vei privi la tabloul cu Harta Razuibila Romania de pe perete si vei vedea ca ai putut sa strabati tara de la un capat la altul.

 

Comanda AICI Harta razuibila Romania

Vezi aici clipul de prezentare al hartii:

https://www.youtube.com/watch?v=pmO-WSuR2zk&feature=emb_title

 

Suport clienti Luni-Vineri 09:00 - 18:00

0377101451 contact@mindblower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!